Merken

Wanneer u een teken gebruikt of gaat gebruiken ter onderscheiding van waren of diensten, is het verstandig om aan merkbescherming te denken. Een dergelijk teken kan een naam of een logo zijn, maar bijvoorbeeld ook een kleur of een verpakking.

Merkbescherming kan worden verkregen door middel van een depot. Wanneer u het teken gebruikt zonder een depot te hebben verricht, is het teken in beginsel op geen enkele manier beschermd en is er een reëel gevaar dat u niet de enige bent die kan profiteren van de goede reputatie of bekendheid ervan.

Wanneer u de medewerkers van Octrooibureau Griebling inschakelt bij het verrichten van een merkdepot, bespaart dat u werk en tijd. In feite hoeft u dan alleen het te beschermen teken te verstrekken. Voorts bent u verzekerd van deskundig advies, niet alleen ten tijde van het depot, maar eventueel ook later, bijvoorbeeld wanneer u vermoedt dat er sprake is van inbreuk op uw merkrecht.

De kosten voor het verrichten van een merkdepot in de Benelux bedragen in het algemeen zo’n 950 EURO. De kosten die gemoeid zijn met merkdepots in het buitenland, zijn sterk afhankelijk van de door u uitgekozen landen, maar liggen in het algemeen aanzienlijk hoger.

Wanneer u denkt aan merkbescherming in Europa, dan is een depot voor een zogeheten Uniemerk een interessante optie. Met een dergelijk depot is het namelijk mogelijk om merkbescherming in alle landen van de Europese Unie te verkrijgen. De kosten voor een dergelijk depot bedragen ongeveer 2000 EURO.